Szivárogtató oldal az Átlátszóval közösen

Az ADF az Átlátszóval együtt közös szivárogtató szolgáltatást indít. Az anonim bejelentő felületen fogadjuk a tudományos és felsőoktatás területeit érintő anyagokat, amelyeket az ADF és az Átlátszó közösen dolgoz fel. Hova kerülnek a kutatásra és felsőoktatásra szánt pénzek? Hogyan osztják szét a támogatásokat? Milyen visszásságokat tapasztalnak az egyetemeken és a kutatóintézetekben dolgozók, oktatók, kutatók? Ha van közlendője, írjon nekünk!

Így kell használni a TudoLeaks kiszivárogtató platformot, amellyel biztonságos, titkosított csatornán a TOR postafiókunkba lehet üzenetet és fájlokat küldeni, és a nevet és az elérhetőséget sem muszáj megadni:

Ha csak papíron áll rendelkezésre a dokumentum, amit el szeretne nekünk küldeni, szkennelje be és konvertálja valamilyen digitális dokumentumformátumba (például: pdf-be). Távolítsa el a fájlokból a metaadatokat! A fájlok továbbításához NE használja a munkahelyi számítógépet, laptopot.  Töltse le az anonimitást biztosító Tor böngészőt (https://www.torproject.org/download/). Nyissa meg a TudoLeaks oldalát a Tor böngészőben: http://wlntei3gqi3xn25na2l54mmkxxj5dastaphaxkb2ednfim3wflwv3xad.onion. Kattintson a „Szivárogtatok” gombra, és utána válassza a “TudoLeaks” postafiókot. Írja be az üzenetet, és csatolja hozzá a fájlokat. Fejezze be a küldést („Submit”), és jegyezze fel a kapott kódot – ezzel később is kapcsolatba tud velünk lépni.

A velünk készült interjú itt olvasható: https://atlatszo.hu/2021/07/26/tudoleaks-kiszivarogtato-platformot-inditunk-az-akademiai-dolgozok-forumaval-a-tudomanyos-szferanak/